Varen. Asociaal of kan dat gewoon?

Met z’n tweeën in rustig vaargebied een rondje varen … geniet van de ‘frisse neus’.

Komend weekend wordt zeer mooi weer voorspeld. Normaliter de ideale gelegenheid om te gaan varen. Toch moedigt de overheid dit niet aan omdat men bang is voor drukte, massa’s mensen op boten in de grachten van Amsterdam en feestende jongeren op eilandjes.
Da’s een volledige terechte zorg en elk weldenkend mens weet dat dit onverantwoord gedrag is. Afstand houden tot elkaar blijft het belangrijkste en dat kan zeker niet met 15 jongeren op een gehuurde sloep. Daarom zijn jachthavens veelal dicht en houdt men de voorzieningen ook dicht.

Dit is dus NIET DE BEDOELING! Verpest het niet voor de mensen die het wel verantwoord doen.

Ben je dan asociaal als je gaat varen? Of kan het ook anders?
Afgezien van het feit dat de overheid je het varen niet verbiedt, dat de bruggen veelal niet voor je openen, restaurant langs het water gesloten zijn, er geen sanitaire voorzieningen zijn en het een stuk minder gezellig en comfortabel  is op en langs het water, is het verstandig goed na te denken of en hoe je dit veilig kunt doen.

Vaar je alleen of met z’n tweeën? Meer je niet aan bij havens? Vaar je in rustig vaargebied? Dan is dat natuurlijk anders.
Denk er in elk geval over na en blijf veilig. Voor jezelf en anderen!