Jitsi – Video Conferencing


In deze Coronatijden hebben we afgelopen periode vrijwel allemaal te maken gehad met Video Conferencing Systemen als Zoom en Teams. Was het niet voor het werk, dan wel spraken de kinderen of kleinkinderen er wel over en ook onze vereniging heeft gebruik gemaakt van Zoom de afgelopen ledenvergadering. Het is altijd wat lastiger dan ‘gewoon’ vergaderen. Je moet eerst een programma installeren en het dan nog werkend krijgen en niet iedereen is even digitaal vaardig om dat vlekkeloos werkend te krijgen.

Een relatief nieuw systeem is Jitsi. Een Video Conferencingsysteem waarbij je niets hoeft te installeren, niet hoeft in te loggen, maar dat gewoon werkt vanuit een browser. Of je nu een Windows PC hebt of een Mac maakt niet uit. Voor de mobiel kan een Ap worden gedownload en dan werkt het ook prima op je mobiel.
Bovendien is het gratis!

Instructies: daar kan ik kort over zijn, want het is slechts 1 stap:
surf naar (of klik aan) de opgegeven link. KLAAR!
Nu al? Ja. Meer is het niet en eenvoudiger kan ook niet.
Wil je het zelf eens proberen thuis? Maak dan zelf een link naar je eigen videovergadering. Vul een zelf bedachte naam in en klik “Start Meeting”.