Discord … biedt mogelijkheden

Wie kent ze niet? Sociale media. Dan denk je vast aan Facebook, Twitter, Instagram of misschien wel aan TikTok, SnapChat of gewoon WhatsApp. Iedereen gebruikt vast wel een van deze services.

Een relatieve nieuwkomer is Discord. Waar gamers voorheen veelal gebruik maakten van teamspeak, waarmee ze onderling over hun game konden communiceren, gebruiken ze nu Discord.
Discord is echter veel meer dan een mogelijkheid om via spraak contact met elkaar te maken. Want dan zou bijvoorbeeld Skype ook een optie zijn.
Discord is een gratis  instant messaging- en VoIP-applicatie en digitaal distributieplatform dat ontworpen is voor het creëren van virtuele gemeenschappen, variërend van gamers tot onderwijs en  bedrijven.
Discord is gespecialiseerd in tekst-, beeld-, video- en audiocommunicatie tussen gebruikers.
Discord wordt ondersteund op Windows, macOS, Android, iOS, iPadOS, Linux en in webbrowsers. Op 21 juli 2019 waren er meer dan 250 miljoen geregistreerde gebruikers van de software.
Discord maakt gebruik van guilds (door gebruikers ook wel “servers” genoemd) en kanalen vergelijkbaar met Internet Relay Chat (IRC). Een gebruiker kan een guild aanmaken op Discord, en heeft het beheer over zichtbaarheid en toegang. Vervolgens kunnen een of meer chat- en spraakkanalen worden gestart binnen Discord waarin men met elkaar kan chatten en videobellen.

Discord kan voor (watersport)verenigingen ook interessant zijn.
Je kunt met elkaar chatten, videobellen en gewoon praten. Samen of in groepsverband. Vergaderen kan ook en er is een prikboard mee te maken waar je bijvoorbeeld spullen kunt ruilen. Mogelijkheden te over.

Meer informatie: Discord