Je kunt alleen lid worden en een plek op de wachtlijst krijgen als je uit Waddinxveen of Boskoop (gemeente Alphen) komt, dus mocht je daar niet woonachtig zijn kunnen we je helaas niets meer bieden dan een overnachtingsplek als passant. Je hoeft dan niet verder te lezen!

Dit is de strekking van de vele berichten die ik zeker wekelijks voorbij zie komen. Vervolgens zal ons secretariaat de vraag in behandeling gaan nemen.

Mijn eerste vraag zou zijn: “waarom bij onze vereniging, waarom koop of huur je geen ligplaats bij een commerciële haven?”
Als je een ligplaats wil, kan je googelen voor commerciële jachthavens. Daar is vast nog wel een plekje voor je. 
Of gaat het je om een goedkope ligplaats en word je daarom maar even lid? En zou de vereniging dat willen denk je?
Allemaal zaken om eens over na te denken voor je het contactformulier in  vult.
In artikel 2 en 3 van onze statuten vind je onze doelstelling en hoe we dat doel willen bereiken. Pak het er eens bij.

Een vereniging is een club van mensen die samen een gezamenlijk doel hebben. Een hobby of sport die ze gezamenlijk beoefenen. Daar zitten ook plichten bij. Zo moet je op een voetbalvereniging vaak kantinediensten draaien en bij onze vereniging vragen we je havendiensten te draaien en ook het clubhuis te bemannen, ook in de weekenden en de avonden. Ja, ook als het mooi weer is en jij eigenlijk liever wilt varen! Dat je mee helpt de haven schoon te houden, te onderhouden en tal van klussen op pakt binnen de vereniging.
Kortom: actieve leden die zich inzetten voor de vereniging.
Je kunt overigens alleen lid worden als je uit Waddinxveen of Boskoop (gemeente Alphen) komt, dus mocht je daar niet woonachtig zijn kunnen we je helaas niets meer bieden dan een overnachtingsplek als passant.

Als je eenmaal lid bent heb je de mogelijkheid een ligplaats te bemachtigen, maar meestal kom je eerst op een wachtlijst. Dat kan een jaar of langer duren. Het dient dus aanbeveling dat, wanneer je nog geen boot hebt, deze pas aan te schaffen als bekend is wanneer je een ligplaats in kunt nemen.
We willen je niet ontmoedigen, maar dit is wat het is en denk daar goed over na als je een boot in onze haven wilt leggen. Je bent dan lid en zal dan met de verenigingsactiviteiten mee moeten doen.
Dát is wat een (onze!) vereniging is. Wij zijn dus geen groep mensen met boten-parkeerplaatsen.

Wil je lid worden van onze vereniging? Vul dan het contactformulier in en het secretariaat neemt vanzelf contact met je op.

Groet,

 

Olaf Boezelijn

Door Beheerder