Beste watersportvrienden WV de Gouwe,

Afgelopen jaar vierden we het 50-jarig bestaan van onze vereniging, een mijlpaal… Een mooie opening van het seizoen, een barbecue, een leuk feest bij “Roos” en als laatste een High Tea georganiseerd door ons havenkoor. Mooi om te zien dat er leden zijn die actief betrokken zijn bij onze vereniging en iets willen organiseren.

Op naar de volgende 50 jaar zou ik zeggen, met op lange en korte termijn de nodige uitdagingen door o.a. de energiecrisis, stikstofproblematiek, milieuproblematiek, die ook allemaal hun weerslag zullen hebben op de watersport. Als gevolg hiervan om maar te noemen, elektrificeren van de scheepvaart, zegels op de vuilwatertank, beperkte invaart in de grote steden….

Tussen kerst en oud en nieuw worden er in de Binnenhaven wat palen verwijderd en een aantal vervangen, volgend jaar zal het vervangen van het sanitair en het plaatsen van de camera’s gerealiseerd worden. Voor de start van het seizoen 2024 zal volgens de Provincie ook het bruggenhoofd bij de binnenhaven van een nieuwe beschoeiing zijn voorzien.

En nu staan de kerstdagen voor de deur, een moment van bezinning, wat we vieren met die, die ons dierbaar zijn. Helaas een schril contrast met wat er plaats vind, als ik over onze grenzen kijk, waar vrijheid en democratie op het spel staan.

Het doet mij vaak denken aan de wijze woorden die mijn opa wel eens sprak: “ach, waren alle mensen wijs en deden daarbij wel, dan was de aarde een paradijs, nu is het vaak een hel”.

Beste mensen, namens het bestuur wens ik u en uw dierbaren hele fijne kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar toe!

Uw voorzitter
Johan Bleyenberg
 
Graag toosten wij met uw op 6 januari op het nieuwe jaar tijdens onze nieuwjaarsreceptie.
Iedereen is welkom vanaf 16:00 uur.